Business Internaţional

Lovitură pentru centrul bancar al Europei: Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, şi-a anunţat angajaţii să îşi facă bagajele să se mute la Frankfurt

Lovitură pentru centrul bancar al Europei: Goldman...

Autor: Alex Ciutacu

07.03.2018, 18:32 10463

Goldman Sachs a anunţat zeci de angajaţi din diviziile de banking, vânzări şi trading din Londra că se îşi va muta sediul în Frankfurt, Germania în următoarele săptămâni, pregătindu-se pentru separarea dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

După mai multe luni de răbdare şi lobby, banca de investiţii din Statele Unite a decis că nu mai poate aştepta ca organele de reglementare să clarifice situaţia legsilativă de după Brexit, încât să poată analiza modul în care îi va afecta business-ul şi ia măsuri pentru a minimiza impactul asupra clienţilor.

Banca şi-a anunţat angajaţii care lucreză pe piaţa de capital cu conturile clienţilor germani că vor fi relocaţi în Frankfurt şi că trebuie să facă pregătirile necesare pentru a se muta în acele birouri până la sfârşitul lunii iunie, au declarat surse din piaţă pentru Reuters.

Mai mulţi membri din acele echipe şi-au renegociat deja contractele şi au semnat pentru Germania. Goldman a refuzat să comenteze.

Decizia Goldman de a renegocia o serie de contracte şi de a stabili o dată la care mută echipele în altă ţară este primul semn tangibil că băncile au început să-şi execute planurile de urgenţă, după ce prim-ministrul britanic, Theresa May a renunţat la drepturile pe care le aveau cetăţenii străini în privinţa serviciilor financiare.

Pierderea acestor drepturi – care permit în acest moment firmelor din domeniul financiar să ofere servicii financiare, consultanţă fiscală şi servicii de trading clienţilor corporate din toate statele europene, prin intermediul unei licenţe locale – este motivul principal de îngrijoare pentru bănci precum Goldman.

Nu este clar cât de mult vor fi afectate băncile cu sediul în Londra de pierderea acestor privilegii, însă Goldman a considerat că relocarea unei părţi din staff care furnizează aceste servicii, ar fi cea mai bună metodă de a-şi proteja clienţii, au transmis sursele citate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO