Business Internaţional

Mai multe ţări din zona euro şi BCE cer Portugaliei să solicite finanţare externă

Autor: Popescu Vlad

26.11.2010, 10:14 17

Mai multe ţări din zona euro şi Banca Centrală Europeană (BCE)cer Portugaliei să solicite de urgenţă un pachet de finanţareexternă de la fondul european de 750 miliarde euro destinat"salvării" statelor aflate în criză, potrivit Financial TimesDeutschland, preluat de Reuters.

Fără a preciza sursa informaţiilor, ziarul susţine cămajoritatea ţărilor din zona euro şi BCE fac presiuni asupraPortugaliei să ceară ajutor, asemenea Irlandei şi Greciei, pentru asalva Spania, a cincea mare economie din UE, de la o soartăasemănătoare.

"Dacă Portugalia ar folosi fondul, ar fi un lucru benefic pentruSpania, pentru că ţara este expusă semnificativ pe Portugalia", adeclarat pentru Financial Times Deutschland o sursă oficială dinministerul german al finanţelor.

Reprezentanţii ministerului nu au fost disponibili pentrucomentarii.

Articolul sugerează că, în pofida încrederii manifestate public,liderii zonei euro sunt alarmaţi de perspectiva unei crize adatoriilor care ar cuprinde tot mai multe state membre.

Mulţi analişti consideră că Portugalia este următorul stat dinzona euro care va solicita ajutor extern, iar unii economiştianticipează că Spania se va regăsi de asemenea în aceeaşisituaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO