Business Internaţional

Mai putine masini noi in Germania

08.09.2004, 00:00 11

Vanzarile de autoturisme noi din Germania au scazut cu 3% in luna august, fata de aceeasi perioada a anului 2003, pina la 220.000 de unitati, din cauza ingrijorarii consumatorilor fata de perspectivele economice, a anuntat, marti, asociatia industriala de profil VDA.
Avand in vedere faptul ca, in acest an, numarul de zile lucratoare depaseste cu o unitate nivelul de anul trecut, scaderea reala este 7,7%, se arata in raportul VDA, care atribuie reducerea vanzarilor de masini situatiei nesigure a celei mai mari economii din Europa.
"Somajul care se mentine ridicat, discutiile despre cresterea impozitelor pe salarii si politica neclara a reformelor au condus la o scadere de 2% a vanzarilor de autoturisme noi in primele opt luni ale lui 2004", mai mentioneaza raportul.
Un purtator de cuvant al asociatiei a subliniat ca VDA se asteapta la o stagnare a vanzarilor de masini noi in acest an fata de anul trecut si ca VDA si-a redus, in iulie, prognoza la zero, fata de cresterea de 3% estimata initial.
In 2003, consumatorii germani au achizitionat 3,24 milioane de vehicule noi.
Presedintele VDA, Bernd Gottschalk, a declarat ca ezitarile consumatorilor de a-si vinde masinile si de a-si achizitiona unele noi conduc la o varsta medie de 91 de luni a masinilor de pe soselele Germaniei, vechime care nu a mai fost atinsa niciodata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO