Business Internaţional

Malone pune bazele celei mai mari companii de servicii media

19.01.2005, 00:00 15



John Malone, presedintele Liberty Media, cel mai mare grup de sisteme de cablu din afara Statelor Unite, a dat unda verde achizitionarii ultimei parti ramase din UnitedGlobalCom. Compania a declarat ca va pune bazele celei mai mari companii de servicii media, relateaza Financial Times. Termenii financiari presupun plata a 3,65 de miliarde de dolari (2,79 miliarde de euro) pentru a prelua controlul asupra celor peste 9 milioane de clienti din 15 tari ai UnitedGlobalCom. Noul grup va functiona sub numele de Liberty Global.



Investitorii de la Liberty Media vor primi o actiune Liberty Global pentru fiecare actiune pe care o detin, iar actionarii de la UnitedGlobalCom 0,2155 de actiuni Liberty Global pentru o actiune a providerului de internet. Liberty Media detinea deja un pachet de 53% din actiunile companiei si controla 90% dintre cele cu drept de vot.



Liberty Media, este cel mai mare operator de sisteme de televiziune prin cablu din afara Statelor Unite. Partile implicate in tranzactie au declarat ca se asteapta la un program de rascumparari masive de actiuni. Malone a declarat ca grupul a pus bazele unei structuri care va aduce valoare prin achizitii si crestere interna. "Intr-o perioada scurta de timp, am renuntat la afacerile non strategice si am proiectat o structura care permite operatiunilor noastre sa se concentreze asupra pietei pe care opereaza, inclusiv Europa, Japonia si Chile", a afirmat Malone. Presedintele si directorul executiv de la UnitedGlobalCom crede ca actionarii vor avea de castigat din afacere. "Liberty Global va avea cel mai puternic raport contabil, fonduri suplimentare pentru a face noi achizitii si o piata de tranzactionare simplificata si mult mai lichida pentru actiunile sale", a declarat el.



UnitedGlobal este un distribuitor de servicii video, voce si internet, care are 9,1 milioane de abonatii pentru serviciile video, 761.000 de consumatori de telefonie si 1,3 milioane de clienti de internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO