Business Internaţional

Manchester United justifica cele 5,5 mil. lire platite agentilor fotbalistilor

30.09.2004, 00:00 13



Clubul englez de fotbal Manchester United a publicat o lista cu plati facute catre impresarii jucatorilor, scrie Financial Times. Conducerea clubului a dezvaluit ca reprezentantii atacantului olandez Ruud van Nistelrooy au fost recompensati cu 1,2 milioane de lire sterline (2,17 milioane de dolari) pentru ca l-au sfatuit sa-si prelungeasca contractul.



Publicarea acestor detalii demonstreaza intentia clubului de a spori transparenta sistemului de raportare financiara si vine odata cu anuntul MU cu privire la scaderea profitului brut prevazut pentru anul acesta. Manchester United a mai avertizat ca veniturile din drepturile de televiziune se vor reduce cu 14 milioane de lire sterline din cauza restructurarii contractului ligii engleze cu televiziunile care transmit meciuri din Premier League. Sir Roy Gardner, presedintele gruparii din Manchester, a spus ca aceasta va avea un impact important asupra profiturilor.



United a anuntat ca in aceasta perioada a platit 5,5 milioane de lire agentilor, insa directorul executiv David Gill justifica aceste plati spunand ca fotbalul depinde foarte mult de acesti intermediari. Dorinta clubului de avea o transparenta mai mare vine in raspuns la solicitarile principalilor actionari ai clubului, JP McManus si John Magnier, care au cerut mai multe informatii despre rolul agentilor in cadrul clubului. "Vrem sa aratam ca nu avem nimic de ascuns. Impresarii sunt o parte importanta a activitatii in acest sector", a spus Gill.



Nu au fost date publicitatii detalii despre achizitia lui Wayne Rooney de la Everton pentru 25 de milioane de lire, aceasta finalizandu-se dupa intocmirea raportului. Totusi Gill anunta ca vara viitoare clubul nu va mai aduce jucatori noi daca nu vinde dintre cei existenti, din cauza ca bugetul pe anul viitor a fost deja cheltuit.



Profitul brut a scazut de la 39,35 milioane de lire la 26,8 milioane de lire dupa eliminarea inca din sferturile Champions League si restructurarea competitiei incepand cu acest sezon, din cauza numarului mai mic de meciuri disputate pe Old Trafford. Cifra de afaceri a clubului a scazut de la 174,9 milioane de lire anul trecut la 171,5 milioane de lire in acest an. In aceste conditii, conducerea clubului a anuntat ca nu va mai plati acele dividende speciale din ultimii doi ani, pentru ca doreste sa investeasca in extinderea si modernizarea stadionului, anunt care a determinat o scadere a pretului actiunilor clubului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO