Business Internaţional

Marea Britanie a dat undă verde proiectului nuclear de 18 mld. lire al EDF

Marea Britanie a dat undă verde proiectului nuclear de...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2016, 13:01 329

Hinkley Point C a primit undă verde, cu condiţia ca EDF să nu poată să vândă participaţia majoritară înainte de finalizarea construcţiei fără aprobare guvernamentală, potrivit unui anunţ al Departamentului de Energie din Marea Britanie. Premierul Theresa May a decis să revizuiască proiectul Hinkley Point la sfârşitul lunii iulie, ceea ce a aruncat incertitudine în piaţă, în condiţiile în care acesta fusese deja aprobat de David Cameron, ca o modalitate de a reduce efectul de seră.

Întârzierea neaşteptată a venit în condiţiile în care investitorii erau îngrijoraţi cu privire la amploarea unor potenţiale subvenţii pentru centrale, şi dacă implicarea Chinei în proiect ar putea reprezenta un risc. În timp ce EDF susţine că dezvoltarea este vitală pentru viitorul industriei nucleare franceze, încă sunt îngrijorări legate de presiunea financiară pe care proiectul o va avea.

”Marea Britanie are nevoie să îşi îmbunătăţească oferta de energie, şi noi am fost mereu clari că energia nucleară este o parte importantă din stabilirea unui viitor cu emisii scăzude de carbon”, a spus ministrul energiei din UK. „După ce am analizat propunerea pentru Hinkley Point C, vom introduce o serie de măsuri pentru a creşte securitatea şi am decis că vom continua proiectul”, a adăugat el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO