Business Internaţional

​MedLife, investiţie de 1,3 milioane de euro pentru extinderea în Braşov

​MedLife, investiţie de 1,3 milioane de euro pentru...

Autor: Georgiana Mihalache

03.02.2017, 12:06 712

Reţeaua MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a deschis o hyerclinică şi un laborator în Braşov, după o investiţie de 1,3 milioane de euro, urmând astfel strategia de consolidare pe piaţa românească de profil.

“În paralel cu această lansare s-a eliberat o parte din spitalul MedLife Braşov, care va cuprinde o nouă secţie spitalicească cu paturi, construcţia fiind în ideea eficientizării prin adăugarea de servicii spitaliceşti pe lângă costurile fixe deja existente”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Noua hyperclinică MedLife ia locul unui magazin Lidl din zona Gării, cuprinde 21 de cabinete medicale, trei săli de tratament, două cabinete de explorări funcţionale şi acoperă investigaţii şi tratamente pentru 32 de specialităţi medicale, printre care chirurgie generală, cardiologie, ortopedie, neurologie şi ORL. În noua locaţie MedLife vor fi angajaţi 95 de medici şi personal de suport.

MedLife deschide şi un laborator pentru investigaţii medicale, ajungând astfel la patru astfel de unităţi în portofoliu. Cele două proiecte ocupă o suprafaţă de 1.300 de mp.

Mihai Marcu a declarat că MedLife va continua să se consolideze la nivel naţional, „atât prin achiziţii, cât şi prin proiecte de tip greenfield”.

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, odată cu achiziţionarea grupului de firme PDR Braşov. În prezent, compania reuneşte în portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Braşov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Braşov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului şi hyperclinica MedLife Braşov), un Centru de Pediatrie, şase centre medicale (Făgăraş, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Braşov, Săcele), patru laboratoare de analize medicale (Braşov şi Sf. Gheorghe) şi o farmacie proprie, parte a lanţului PharmaLife Med.

Anul trecut, piaţa de servicii medicale private a fost una dintre cele mai efervescente, jucătorii mari încercând, prin achiziţii şi extinderi, să îşi consolideze poziţia. MedLife este liderul pieţei, iar în sectorul de servicii medicale private activează şi jucători precum Regina Maria, Medicover, Sanador, Gral sau Affidea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO