Business Internaţional

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării: Trupele militare britanice vor rămâne în Afganistan şi în 2016

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării: Trupele...

Autor: Roxana Maciuca

27.10.2015, 17:01 52

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a anunţat că cei 450 de militari britanici care se află în prezent în Afganistan vor rămâne în stat şi pe parcursul anului 2016. Fallon a explicat că decizia de menţinere a trupelor britanice a venit în contextul unei evaluări "privind performanţa" angajamentului luat de Marea Britanie faţă de forţele de securitate afgane.

Marea Britanie şi-a încheiat operaţiunile combatante în Afganistan în octombrie 2014, dar a păstrat trupe în ţară pentru a antrena militarii afgani.

Ministrul britanic al Apărării a precizat că Guvernul "a recunoscut că va avea nevoie de timp" pentru a transforma forţele de apărare ale Afganistanului "într-o forţă capabilă să asigure securitatea totală a cetăţenilor afgani". Fallon a declarat că scopul şi rolul misiunii Marii Britanii în Afganistan vor rămâne neschimbate.

"Vom continua să contribuim la dezvoltarea viitorilor lideri militari din Afganistan prin Academia Militară Naţională din Afganistan, să lucrăm cu ministerele de securitate afgane şi să furnizăm suport vital operaţiunilor NATO din Kabul", a precizat Fallon.

În plus, ministrul britanic al Apărării şi-a exprimat regretul pentru cei 456 de membri ai forţelor militare care au murit în timpul operaţiunilor din Afganistan.

În urmă cu două săptămâni, SUA a anunţat că îşi va menţine trupele militare şi pe parcursul anului viitor, urmând să reducă numărul celor 9.800 de militari la 5.500 în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO