Business Internaţional

Microsoft înregistrează cel mai profitabil trimestru din istoria companiei. Acţiune scad cu 2,5% întrucât investitorii s-au obişnuit ca gigantul să întreacă aşteptările pieţei

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 32% de la începutul anului până acum

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 32% de la începutul anului până acum

Autor: Eduard Ivanovici

28.07.2021, 13:44 203

În condiţiile în care pandemia a accelerat tranziţia către sectorul de cloud computing, Microsoft şi-a continuat seria de rezultate financiare puternice în T2, notează The New York Times.

Vânzările efectuate între aprilie şi iunie au totalizat 46,2 miliarde de dolari, în creştere cu 21% faţă de 2020, iar profiturile au crescut cu 47% la 16,5 miliarde de dolari, producând cel mai profitabil trimestru al companiei, a declarat Microsoft. De asemenea, rezultatele au depăşit aşteptările analiştilor.

Investitorii s-au obişnuit atât de mult ca Microsoft să întreacă estimările pieţei, încât acţiunile gigantului au scăzut cu 2,5% în şedinţele after-hours de ieri, 27 iulie. Astăzi, acţiunile sunt pe minus cu 0,9% în premarket. 

Platforma de cloud Azure a crescut cu 51% în al doilea trimestru, date ce au influenţat rezultatele diviziei de intelligent cloud – plus 30%. Între timp, procesele de productivitate şi business au înregistrat o creştere de 21%, influenţate de reţeaua de socializare pentru mediul de afaceri LinkedIn (plus 46%) şi produsul Dynamics 365 CRM (plus 49%).

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 32% de la începutul anului până acum, ceea ce se traduce printr-o capitalizare de piaţă de 2,16 trilioane de dolari.

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, spune că performanţa puternică a companiei demonstrează că ritmul cheltuielilor din sectorul tech de anul trecut nu a reprezentat un caz unic, ci va fi urmat de un val de businessuri care se vor mişca rapid pentru a-şi digitaliza operaţiunile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO