Business Internaţional

Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test...

Autor: Mircea Olteanu

04.07.2017, 12:05 73

"Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a luat decizii în legătură cu Coreea de Nord şi tehnologiile, dar şi activităţile acestei ţări", a declarat oficialul, care a adăugat că Beijingul se opune testelor balistice nord-coreene.

"Cerem Phenianului să respecte aceste decizii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi să înlesnească calea pentru îmbunătăţirea situaţiei", a completat Geng Shuang.

"În acest moment, părţile (implicate) trebuie să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la acţiuni care ar putea conduce la o escaladare a tensiunilor", a precizat oficialul chinez.

Coreea de Nord a lansat, marţi, cu câteva zile înainte de summitul G20, o rachetă balistică care a zburat aproximativ 930 de kilometri, înainte de a cădea în Marea Japoniei (n.red., Marea de Est).

Regimul de la Phenian a comunicat că a efectuat "cu succes" un test balistic cu o rachetă intercontinentală de tip Hwasong-14 care a zburat timp de 39 de minute şi a atins altitudinea de 2.802 kilometri. Presa de stat nord-coreeană a transmis că testul balistic a fost ordonat de Kim Jong-un, liderul regimului de la Phenian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO