Business Internaţional

Ministru italian: Brexit a iniţiat dezintegrarea Europei

Ministru italian: Brexit a iniţiat dezintegrarea Europei

Autor: Olimpia Nicolae

05.12.2016, 12:55 285

Sandro Gozi, unul dintre aliaţii politici ai premierului Matteo Renzi, a afirmat că statul italian întâmpină ”o perioadă de nesiguranţă” în urma respingerii amendamentelor constituţionale în referendum.

Ministrul, care face parte din Partidul Democrat, de centru-stânga, susţine că respingerea referendumului reprezintă o oportunitate pierdută de a reforma instituţiile europene şi de a salva UE de la dezbinare.

“Cred că începutul dezintegăririi UE a început o dată cu Brexitul”, a spus Gozi.

”Depinde de celelalte 27 de Guverne să relanseze Europa. Aceasta a fost politica noastră; acesta a fost ţelul nostru în cadrul Guvernului Renzi. Este clar acum că Europa pierde un actor politic important în procesul său de relansare”, a adăugat acesta.

Aceste afirmaţii au loc după ce premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat, duminică seară, că a luat decizia de a demisiona, după ce majoritatea cetăţenilor italieni au respins, prin referendum, reformele constituţionale propuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO