Business Internaţional

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat Flota de Nord

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 10:31 25

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a inspectat garnizoanele Flotei de Nord, a anunţat sâmbătă ministerul, în timp ce un detaşament de nave de război a fost trimis în Oceanul Arctic, transmite Reuters.

Şoigu a inspectat infrastructura militară, precum şi „pregătirea pentru acţiuni de protecţie şi apărare a instalaţiilor critice”, a precizat ministerul pe Telegram.

Un detaşament de nave de război, inclusiv distrugătorul Viceamiral Kulakov, nava de debarcare Alexander Otrakovsky şi remorcherul Altai au fost trimise în Oceanul Arctic, a precizat ministerul.

Nu este clar când a vizitat Şoigu flota. Reuters precizează că aceasta a început vineri antrenamentele militare de protejare a suveranităţii Rusiei în apele de pe ruta maritimă nordică.

În cadrul antrenamentelor de luptă, avioanele de vânătoare-intercepţie MiG-31 au efectuat activităţi de apărare aeriană, recunoaştere aeriană şi acoperire pentru trupele şi forţele care operează în zona arctică, a precizat ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO