Business Internaţional

Ministrul ungar de Externe: Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global

Ministrul ungar de Externe: Ungaria va propune...

Autor: Mihai Draghici

28.09.2015, 19:33 185

"Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global, astfel ca marile puteri care au avut acţiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu şi a nordului Africii să contribuie la primirea refugiaţilor", a declarat Peter Szijjarto, citat de MTI.

"Din punctul nostru de vedere, se pare că doar Europa este expusă presiunilor migratorii pentru că este înconjurată de regiuni instabile, situaţie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranţi", a spus şeful diplomaţiei ungare.

În opinia lui Szijjarto, nu ar fi corect ca Europa să poarte singură responsabilitatea primirii refugiaţilor, cerând participarea puterilor care au destabilizat aceste regiuni.

"Considerăm corect şi responsabil ca toate ţările să contribuie proporţional la gestionarea crizei imigranţilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generală ONU. Sperăm să avem susţinere", a spus Szijjarto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO