Business Internaţional

Moartea lui Akhtar Mansour, liderul talibanilor, confirmată de un alt lider taliban

Moartea lui Akhtar Mansour, liderul talibanilor,...

Autor: Mircea Olteanu

22.05.2016, 11:57 1543

Pentagonul a anunţat că a fost efectuat un atac aerian care îl viza pe liderul talibanilor afgani, într-o zonă la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan, în urma căruia liderul taliban a fost probabil ucis.

Potrivit oficialilor americani, misiunea fost autorizată de către preşedintele Barack Obama şi a inclus mai multe aparate autonome de zbor.

În ceea ce priveşte rezultatul atacului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a declarat că "Datele privind raidul aerian încă sunt examinate şi va oferi mai multe informaţii pe măsură ce acestea devin disponibile."

Duminică, mollahul Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor afgani, a confirmat decesul lui Mansour, în urma unui atac aerian american efectuat vineri seara.

O altă sursă din rândul talibanilor a declarat că vehiculul în care se afla Mansour a fost complet distrus în urma atacului cu drone.

Preşedenţia afgană a emis un comunicat prin care anunţa atacul, dar nu a putut confirma moartea lui Mansour.

Pe de altă parte, Abdullah Abdullah, un oficial afgan de rang înalt, a declarat că Mansour este "mai mult decât probabil" mort.

Moartea mollahului, dacă va fi confirmată în mod oficial, ar putea avea implicaţii importante pentru negocierile de pace între talibani şi guvernul afgan, aflate momentan în impas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO