Business Internaţional

Moody’s a pus supraveghere ratingul Nokia, pentru o posibilă retrogradare

Moody’s a pus supraveghere ratingul Nokia, pentru o posibilă retrogradare

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

01.06.2011, 19:38 76

Moody's a pus miercuri sub supraveghere ratingul "A3" al Nokiapentru datoriile pe termen lung, în vederea unei posibileretrogradări, în urma revizuirii în scădere de către companie aestimărilor referitoare la vânzările din trimestrul al doilea.

Ratingul pentru datoriile petermen scurt a fost menţinut la nivelul "P-2", se arată într-uncomunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Nokia a anunţat, marţi, căvânzările de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi"substanţial" sub nivelul estimat anterior şi a renunţat laprognoza pentru anul în curs, invocând condiţiile dificile dinEuropa şi China.

Anunţul indică o erodare pesteaşteptări a cotei de piaţă a grupului finlandez, proces care seextinde de la smartphone-uri la gama de bază a telefoanelor mobile,ceea ce creşte presiunile asupra preţurilor.

În consecinţă, Nokia ar puteaintra într-o fază de consum al capitalului şi va începe perioadaWindows Phone, în trimestrul patru, de pe o poziţie mai slabă pepiaţă.

Nokia este cel mai mare producătorde telefoane mobile la nivel mondial şi furnizor important desisteme de reţele de telecomunicaţii. În 2010, vânzările grupuluifinlandez s-au ridicat la circa 42,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO