Business Internaţional

Moody's ar putea reduce ratingurile băncilor europene, speriată că guvernele nu le vor mai susţine

Moody's ar putea reduce ratingurile băncilor europene, speriată că guvernele nu le vor mai susţine

Autor: Vlad Popescu

29.11.2011, 10:33 189

Moody's a anunţat marţi că ia în calcul coborârea ratingurilor datoriilor subordonate (cu prioritate redusă la rambursare - n.r.) ale băncilor din 15 state europene, pentru a reflecta posibila retragere a sprijinului guvernamental, transmite Bloomberg.

Toate ratingurile subordonate, subordonate junior şi Tier 3 a 87 de bănci europene cu sediul central în ţări unde datoria subordonată presupune sprijin guvernamental au fost plasate sub evaluare pentru retrogradare, se spune într-un comunicat al agenţiei de rating.

Ratingul datoriilor subordonate ar putea fi redus cu două trepte, iar celelatle două tipuri de calificative cu un nivel.

Instituţiile de credit din Spania, Italia, Austria şi Franţa sunt cele mai afectate de evaluările Moody's. Guvernele din Europa se confruntă cu deteriorarea flexibilităţii financiare şi ar putea lua în calcul reducerea sprijinului acordat băncilor, notează agenţia de rating.

Moody's a arătat luni că "escaladarea rapidă" a crizei datoriilor de stat ameninţă ratingurile tuturor statelor europene.

Moneda euro nu a reacţionat semnificativ după comentariile Moody's.

Agenţia a precizat că evaluarea va include BNP Paribas, Societe Generale, UniCredit, Banco Santander, Credit Suisse şi UBS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO