Business Internaţional

Moscova consideră că nu există motive ca SUA să menţină armament nuclear tactic în Europa

Moscova consideră că nu există motive ca SUA să...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

15.05.2015, 18:10 128

"Dacă ne referim la esenţa problemei, atunci desigur înţelegem că astăzi nu există motive obiective pentru păstrarea armamentului nuclear tactic în Europa", a declarat el într-o legătură video cu Moscova.

Gruşko a apreciat că este necesar ca Statele Unite să-şi retragă armamentul nuclear din Europa, pentru a susţine securitatea în regiune.

"Noi credem că este necesar ca Statele Unite să-şi retragă bombele nucleare, bombele atomice, înapoi pe teritoriul lor naţional, ceea ce ar reprezenta o contribuţie serioasă la consolidarea atât a stabilităţii strategice, cât şi a securităţii Europei", a spus el.

Moscova şi-a retras deja toate armele nucleare pe teritoriul rus, a continuat ambasadorul .

Rusia speră că NATO îşi va abandona politica de "expansiune nesăbuită" şi că "bunul simţ va prevala" în privinţa aderării Georgiei şi Ucrainei la blocul militar occidental, a mai declarat Gruşko.

"Eu sper că bunul simţ va prevala până la urmă, iar aceste jocuri politice periculoase, privind politica de expansiune nesăbuită şi încercările de a o folosi ca monedă de schimb, vor fi lăsate deoparte, iar partenerii noştri vor începe să abordeze situaţia din puctul de vedere al consolidării securităţii europene, ceea ce este în interesul tuturor", a spus ambasadorul rus la NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO