Business Internaţional

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, declară că negocierile cu Marea Britanie continuă

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit,...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

29.11.2017, 11:38 73

"Încă negociem. Ăsta e singurul comentariu pe care îl pot face", a spus Michel Barnier în cadrul Conferinţei de Securitate de la Berlin, atunci când a fost întrebat de rapoartele în care Marea Britanie se oferea să îndeplinească mare parte din cerinţele UE.

Negociatorul-şef a adăugat că îşi doreşte să raporteze curând Uniunii Europene despre înţelegerea la care a ajuns cu statul britanic, dar a refuzat să dea mai multe detalii.

"Lucrăm foarte, foarte mult la aceste subiecte. Sper să raportez că am fost capabili să negociem o înţelegere", a informat Barnier.

Michel Barnier va fi prezent la întâlnirea de la Bruxelles, care va avea loc luni, 4 decembrie, între premierul britanic Theresa May şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Surse politice britanice şi europene au afirmat că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord de principiu pe tema obligaţiilor financiare pe care Londra le are de achitat în contextul Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO