Business Internaţional

Nestle, guvernat de o singura mana

19.01.2005, 00:00 24



Peter Brabeck, actualul director executiv la Nestle, va prelua in curand si functia de presedinte al grupului elvetian. Influenta sa va creste o data cu preluarea functiei supreme in companie, scrie Financial Times. Rainer Gut, actualul presedinte, se va retrage la intalnirea anuala a consiliului de administratie care se va desfasura pe 14 aprilie, deoarece a ajuns la varsta pensionarii. In declaratia emisa de grupul francez s-a precizat faptul ca cei doi vice presedinti vor fi alesi in urma votului consiliului. Andreas Koopmann si Rolf Hanggi, care fac deja parte din consiliul de administratie, vor prelua responsabilitati suplimentare. "Bazandu-ne pe experienta anterioara, putem afirma ca separarea sau unirea celor doua functii ne-au adus aceleasi rezultate", s-a afirmat in comunicat.



Analistii declara ca desi miscarea nu este surprinzatoare, nu este ideala din punct de vedere structural, cu toate ca ei considera ca Nestle este condusa de un consiliu de administratie puternic. Brabeck doreste sa supervizeze implementarea sistemului de logistica Globe, pe care il considera mostenirea sa. Exista insa supozitii conform carora Braveck, care are 61 de ani, isi va pastra cele doua functii pana la implinirea varstei de 65 de ani.



Companie Nestle a fost fondata in 1860 de Henri Nestle, farmacist de profesie, care s-a lansat cu o mancare speciala pentru bebelusii care nu suportau sa fie alaptati. Consumatorii au apreciat rapid valoarea produsului, iar acesta a inregistrat vanzari spectaculoase in toata lumea, la scurt timp dupa lansare.



Grupul s-a implicat in mai multe domenii, si-a imbunatatit continuu gama de produse si a lansat o runda de achizitii, cea mai importanta fiind achizitionarea gigantului american Carnation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO