Business Internaţional

Nissan, interesat de hibrizi

31.01.2005, 00:00 10



Carlos Ghosn, presedintele executiv al producatorului japonez de automobile Nissan, a declarat ca autovehiculele hibride nu reprezinta inca o solutie viabila, deoarece costurile de productie sunt prea ridicate, informeaza Bloomberg.



Totusi, Nissan, care este al doilea producator auto din Japonia, va incepe vanzarea versiunii hibride a modelului Altima anul viitor in SUA. Toyota, Honda si Ford au scos deja pe piata autovehicule hibride, propulsate de un motor pe benzina si unul electric. Nissan va iesi pe piata cu Altima din cauza presiunii legilor cu privire la protectia mediului din California, cea mai mare piata auto din SUA.



"Profitabilitatea versiunii hibride Altima va fi mult mai scazuta decat cea a versiunii normale", a declarat Ghosn. "Lucram in continuare la reducerea costurilor." Nissan va folosi tehnologie sub licenta Toyota pentru producerea modelului Altima, pana ce va reusi sa dezvolte propriul sistem hibrid.



Toyota a fost primul producator care a iesit pe piata cu modelul hibrid Prius, in 1997. Compania a vandut 54.000 de unitati Prius in 2004 si spera sa vanda 100.000 anul acesta. Toyota spune ca Prius a devenit profitabil la sfarsitul lui 2001.



Nissan isi propune sa vanda 1 milion de masini si camioane in SUA, in acest an, dupa ce in 2004 vanzarile companiei nipone in SUA au crescut cu 24%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO