Business Internaţional

Noile achizitii aduc venituri mai mari la Reuters

27.07.2006, 18:47 7

Reuters, cel mai mare furnizor mondial de informatii financiare, a anuntat o prognoza favorabila pentru cifra de afaceri pe intreg anul, in urma achizitiilor care au ridicat veniturile companiei in primele sase luni, scrie Bloomberg.
Oficiali ai companiei cu sediul la Londra au declarat ca se asteapta la o crestere a profitului anual cu 5-6%. In prima jumatate a anului, profitul brut al companiei a ajuns la 1,28 mld. lire sterline (1,87 mld. euro), de la 1,14 mld. lire sterline (1,66 mld. euro), profitul obtinut in 2005. Cu toate acestea, profitul net a scazut, scrie Bloomberg.
Oficiali din cadrul companiei au declarat ca profitul net din primele sase luni a scazut cu 22%, ajungand la 96 mil. lire sterline (140 mil. euro), de la valoarea de anul trecut de 123 mil. lire sterline (180 mil. euro).
Directorul executiv (CEO), Tod Glocer, a inceput anul trecut implementarea unei noi strategii numite Core Plus, pentru a majora veniturile companiei dupa ce timp de trei ani s-a urmat un plan de reducere a cheltuielilor. Reuters vizeaza extinderea in noi sectoare, printre care si programele adresate unui public mai larg si sisteme de tranzactii comerciale. Reuters a achizitionat in iunie 2005 furnizorul de informatii financiare Moneyline Telerate, pentru a-si extinde paleta de informatii.
"Rezultatele din prima jumatate a anului ne-au incurajat foarte mult", a declarat Glocer. "In trecerea de la perioada de recuperare la cea de crestere, am inregistrat o majorare a profitului cu 9%, in timp ce disciplina rigida pe care o aplicam in cazul cheltuielilor ne-a permis sa facem investitii", a mai adaugat el.
Pretul actiunilor companiei a crescut cu 9,5 penny, adica 2,5%, atingand valoarea de 387 penny, la deschiderea sedintei Bursei din Londra fiind tranzactionate la 384 penny. Pana la sedinta de azi, valoarea actiunilor se depreciase cu 12,3% de la inceputul anului.
Profitul de anul trecut a fost alimentat de vanzarea TIBCO si de castigurile obtinute din alte operatiuni.
Cinci analisti intervievati de Bloomberg se asteptau ca profitul net al Reuters sa ajunga la 101 mil. lire sterline (187 mil. dolari). Profitul brut era asteptat sa ajunga la 1,26 mld. lire sterline(2,33 mld. dolari).
Oficiali ai companiei au mai declarat ca Reuters a investit 35 mil. lire sterline (65 mil. dolari) in Core Plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO