Business Internaţional

Noua comisar pe probleme de concurenta are deja probleme

29.11.2004, 00:00 15



Dupa numai trei zile de mandat, noul comisar european pe probleme de concurenta, olandeza Neelie Kroes, a decis ca nu va interveni in dezbaterea a cinci cazuri importante aduse in fata Comisiei, din cauza conflictelor de interese, informeaza EU Observer.



Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, trebuie in prezent sa decida daca va lucra chiar el la cazurile lui Kroes, sau daca le va aloca unui alt comisar european. Barroso asteapta in prezent o informare oficiala cu privire la cazurile respective.



Potrivit purtatorului de cuvant al lui Neelie Kroes, numarul de cazuri la care noul comisar pe probleme de concurenta nu se poate implica reprezinta doar "o picatura intr-un ocean". "Neelie Kroes este hotarata sa demonstreze ca va evita toate conflictele potentiale de interese care pot aparea in cadrul pozitiei sale de comisar european pe probleme de competitie", a adaugat purtatorul de cuvant.



Cel mai urgent din cele cinci cazuri pe care Kroes nu le poate solutiona reprezinta o ancheta privind proiectul de construire a unui nou terminal in portul Rotterdam. In caz este implicata o companie din al carui consiliu de supraveghere a facut parte actualul comisar.



Kroes, in varsta de 61 de ani, unul din cei mai controversati noi membri ai Comisiei Europene, are un trecut in total contrast cu cel al predecesorului sau, Mario Monti. Oamenii de afaceri spera insa ca ea va fi mai constienta de nevoile lor decat fostul comisar italian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO