Business Internaţional

Noua ”minune” a lumii din Dubai: Un mini-oraş cu instalaţie de climatizare

Cum arată centrul comercial

Cum arată centrul comercial

Autor: Ştefan Stan

20.07.2014, 13:00 2576

Dubai plănuieşte să construiască un mini-oraş cu instalaţie de climatizare, care să cuprindă cel mai mare mall din ţară şi cel mai mare parc tematic, scrie Businessweek. Dubai este deja deţine recordurile pentru cea mai înaltă clădire şi cel mai mare acvariu din lume, precum şi proiecte de construcţie ambiţioase, pentru lărgirea plajelor şi atragerea de turişti.

Viitorul centru comercial plănuit pentru oraşul climatizat, numit Mall of the World, va avea o suprafaţă de 2,5 milioane de metri pătraţi, şi va include 100 de hoteluri, un resort medical, săli de evenimente şi un cartier teatral. Toate acestea vor fi protejate de ”lumea exterioară” de un acoperiş retractabil.

Proiectul va fi finalizat în mai multe etape, concomitent cu creşterea turismului de familie în Dubai, conform declaraţiilor reprezentanţilor Dubai Holding, care va dezvolta mini-oraşul.

Scopul final al proiectului de dezvoltare este atragerea clienţilor din străinătate. Ţinta dezvoltatorilor este să aducă 180 de milioane de vizitatori pe an, oferindu-le o gamă completă de activităţi şi cazare, în timp ce au garantată o vreme perfectă de către acoperiş şi instalaţia de climatizare.

Un alt aspect de care dezvoltatorii ţin cont este creşterea turismului medical la nivel mondial. Numai din Statele Unite sunt peste 750.000 de persoane care pleacă în străinătate să se trateze, fiind atrse de costurile mai scăzute şi de calitatea ridicată a serviciilor. Noul mini-oraş din Dubai va avea o suprafaţă de aproape 1 milion de metri pătraţi dedicată serviciilor medicale, pentru chirurgie specializată şi operaţii estetice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO