Business Internaţional

Noul MINI SUV va fi produs in Austria

Noul MINI SUV va fi produs in Austria
12.04.2009, 17:43 75

BMW, unul dintre cei mai mari constructori premium la nivel mondial, doreste largirea operatiunilor in Statele Unite si in China, doua dintre cele mai mari piete auto din lume, pentru largirea gamei de SUV-uri asamblate peste Ocean.

„In prezent investim spre exemplu in SUA aproximativ 1 miliard de dolari in extinderea capacitatii de productie pentru viitoarea generatie a SUV-ului X3, care va fi produs in cadrul uzinei din Spartanburg. Ne extindem operatiunile in China, prin cresterea capacitatii de productie de la 30.000 la 41.000 de unitati anual", a declarat pentru ZF Ian Robertson, membru in consiliul de administratie al BMW pe marketing si vanzari si presedinte al Rolls-Royce.
In prezent X3 este asamblat in Austria in cadrul uzinei Magna Steyr.
„Centrul de greutate pentru modelele X este Statele Unite, unde sunt asamblate X5 si X6 si din acest motiv am luat decizia ca viitorul X3 sa fie asamblat in SUA", a spus Ian Robertson
In Statele Unite BMW comercializeaza in fiecare an intre 300.000 si 350.000 de autoturisme.
„Pe pietele principale dorim sa producem cat mai mult la nivel local. In prezent aproximativ 250.000 de masini din cele vandute in SUA nu sunt produse local, ceea ce nu ne avantajeaza datorita evolutiei cursului de schimb. Din acest motiv dorim sa crestem productia si procentul de achizitii de componente din cadrul regiunii NAFA", a spus membrul in consiliul de administratie al BMW.
In cadrul uzinei din Austria BMW va inlocui productia de BMW X3 cu cea a viitorului MINI Crossover (foto), personalul nefiind afectat de aceasta decizie a constructorului german.
„Piata americana este in acest moment piata cu cele mai ridicate vanzari de modele premium. A fost in trecut si va continua sa fie si in viitor. Piete precum China cresc foarte repede, unde anul acesta ne asteptam sa vindem 60-70.000 de masini, dar in continuare sunt departe de ceea ce este SUA. Chiar daca China va continua sa creasca cu 20% in fiecare an pentru urmatorii 20 de ani, tot nu va ajunge la volumul inregistrat de SUA", a subliniat Robertson.
In SUA BMW va lansa in acest an doua modele hibride, X6 si Seria 7 Active Hybrid. Din seria modelelor EfficientDynamics, cu un consum mai redus de combustibil, constructorul german a vandut anul trecut 830.000 de autoturisme din 1,43 milioane livrate la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO