Business Internaţional

Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în optimi la US Open

Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în optimi...

Autor: Andrei Ionascu

03.09.2016, 10:26 64

Sârbul Novak Djokovic (locul 1 în clasamentul mondial) a profitat de abandonul rusului Mikhail Youzhny (poziţia 61 ATP), la scorul de 4-2 în primul set, după 32 de minute de joc. Youzhny, în vârstă de 34 de ani, a reclamat probleme la picior şi avea dificultăţi vizibile de deplasare în teren.

Djokovic, campion en-titre la Flushing Meadows, nu a jucat niciun minut în turul doi, întrucât cehul Jiri Vesely (49 ATP) s-a retras înainte de confruntare din cauza unei accidentări la antrebraţ. Sârbul s-a confruntat de asemenea cu o problemă la încheietură în ultimele luni, dar este vizibil nemulţumit de faptul că nu a jucat mai mult până acum la US Open.

"Este greu să-mi găsesc cuvintele. Nu cred că am mai trecut printr-o astfel de situaţie până acum. Ştiam că Mikhail va începe meciul fiind accidentat. O să revin pe terenul de antrenament imediat după ce termin aici. Îmi pare rău pentru spectatori că n-au putut să vadă un meci întreg. Voi încerca să aduc toate lucrurile pozitive în următoarele meciuri. Cred că am început cu o intensitate bună aici la US Open şi voi încerca să rămân la acelaşi nivel în meciul următor", a declarat Djokovic după meci, citat de BBC.

În optimile competiţiei americane, Novak Djokovic va juca împotriva britanicului Kyle Edmund (locul 84 ATP), cel care a produs una dintre surprize şi l-a eliminat pe americanul John Isner (al 21-lea jucător al lumii), scor 6-4, 3-6, 6-2, 7-6 (5). În primul tur, Edmund (21 de ani) a reuşit un alt rezultat surprinzător, învingându-l pe francezul Richard Gasquet (locul 15 ATP) în minimum de seturi.

În penultimul meci al zilei pe arena Arthur Ashe, spaniolul Rafael Nadal (locul 5 ATP) a câştigat lejer meciul împotriva rusului Andrey Kuznetsov (47 ATP), scor 6-1, 6-4, 6-2, după două ore. Nadal, dublu campion la US Open, nu a pierdut niciun set în acest an şi a stat destul de puţin timp pe teren.

În optimile de finală, Rafael Nadal (30 de ani) îl va înfrunta pe francezul Lucas Pouille (25 ATP), care l-a învins în turul trei pe spaniolul Roberto Bautista Agut (17 ATP), scor 3-6, 7-5, 2-6, 7-5, 6-1. Nadal şi Djokovic se află pe aceeaşi parte de tablou şi s-ar putea întâlni în finală.

Vineri, în turul trei la US Open, s-au înregistrat următoarele rezultate pe tabloul masculin de simplu:

Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, 11 ATP) - Kevin Anderson (Africa de Sud, 35 ATP) 6-3, 6-4, 7-6 (4)

Marcos Baghdatis (Cipru, 44 ATP) - Ryan Harrison (SUA, 120 ATP) 6-3, 7-6 (4), 1-6, 6-1

Jack Sock (SUA, 27 ATP) - Marin Cilic (Croaţia, 9 ATP) 6-4, 6-3, 6-3

Gael Monfils (Franţa, 12 ATP) - Nicolae Almagro (Spania, 48 ATP) 6-4, 6-2, 6-4

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO