Business Internaţional

“Nu avem nevoie de banii Europei”

18.02.2010, 23:15 19

Grecia nu are nevoie de banii contribuabililor europeni, ci maidegraba de un moment de respiro pentru a-si putea reduce deficitulbugetar si pentru a se imprumuta "in conditii normale", a declaratprim-ministrul elen George Papandreou, scrie agentia de presaThomson Reuters.
Declaratia sa survine la scurt timp dupa ce ministrii de finantedin Uniunea Europeana au solicitat Greciei sa ia masuri deausteritate suplimentare pentru a-si indeplini tinta de reducere adeficitului bugetar pe anul 2010.
"Nu am cerut bani din partea germanilor, francezilor, italienilorsau a altor contribuabili. Ceea ce vrem insa este sprijin politicpentru a pune capat speculatiilor si calomniilor la adresaGreciei", a spus Papandreou in cadrul unei reuniuni a cabinetuluipe care il conduce.
El a adaugat ca Grecia are nevoie de timp pentru a-si pune inaplicare programele prin care si-ar putea recastiga credibilitateain fata creditorilor. Comentariile premierului elen incearca sacalmeze spiritele, dupa ce opinia publica din Germania, dar si dinalte state nord-europene s-a aratat reticenta in ceea ce privesteacordarea unui sprijin financiar Greciei.
Potrivit unui sondaj realizat de publicatia olandeza De Telegraaf,92% dintre olandezi vor ca Grecia sa paraseasca uniunea monetara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO