Business Internaţional

Nu mai cumpăraţi smartphone-uri? Vânzările în cea mai mare piaţă din lume au scăzut cu peste 20%

Nu mai cumpăraţi smartphone-uri? Vânzările în cea...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 16:46 324

Vânzările de smartphone-uri în China au suferit un declin istoric, fiind în scădere cu 21% în primul trimestru din 2018 în comparaţie cu aceeaşi periodă a anului trecut, potrivit CNN.

Consumatorii chinezi au cumpărat doar 91 de milioane de telefoane în primele trei luni ale anului. Ultima dată când vânzările au coborât la acest nivel a fost în al patrulea trimestru din 2013.

Firma de cercetare Canalys a prevăzut declinul dar „nu se aştepta ca scăderea să fie atât de mare”, a spus Mo Jia, analist.

Raportul vine după ce Samsung, cel mai mare producător de smartphone din lume, a raportat venituri trimestriale record, în creştere cu 52% faţă de anul precedent. Dar compania sud-coreeană a avertizat cu privire la scăderea cererii, care va afecta viitoarele rezultate financiare.

Fenomenul a afectat deja vânzările Samsung în China, cea mai mare piaţă de desfacere pentru smartphone-uri. Compania a vândut doar 2 milioane de device-uri în China în primul trimestru din 2018, în scădere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, Apple a pierdut teren în China, trecând de la al patrulea loc în piaţă la al cincilea.

Vânzările anuale de smartphone-uri pe piaţa din China au scăzut pentru prima dată anul trecut, cu 4%, până la 459 milioane de device-uri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO