Business Internaţional

Numarul mare de companii listate creste veniturile Bursei din Londra

09.11.2006, 17:40 18

Bursa de la Londra (LSE) a inregistrat o crestere rapida a profiturilor in perioada de sase luni incheiata la 30 septembrie, scrie BBC News .
Profiturile operationale au crescut cu 60%, la 81,3 mil. de lire sterline (122 mil. de euro), si asta datorita cresterii numarului de companii listate la bursa si cresterii tranzactionarilor electronice.
Bursa electronica NASDAQ din SUA a cumparat un sfert din LSE dupa ce oferta de preluare in valoare de 4,2 mld. de dolari (3,3 mld. de euro) i-a fost respinsa.
"Brandul nostru foarte ravnit si pozitia strategica unica in inima pietei de capital mondiale, in Londra, fac din noi un activ extrem de valoros", au afirmat cei de la LSE. Conducerea LSE a afirmat ca va continua sa creasca singura.
Profiturile neimpozitate au crescut de la 29,4 de milioane de lire sterline la 76,7 de milioane de lire sterline.
NASDAQ ar fi trebuit sa plateasca cel putin 12,43 de lire sterline pe actiune daca ar fi dorit sa lanseze o noua oferta de preluare, pretul maxim pe care l-a platit pentru a obtine partea sa din LSE.
Euronext si Deutsche Boerse din Germania au facut de asemenea oferte catre LSE. Analistii si observatorii de pe piata au speculat ca bursa va trebui sa fuzioneze daca va dori sa continue cresterea si sa ofere o paleta mai larga de servicii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO