Business Internaţional

Numărul morţilor a crescut la 37 şi cei răniţi au depăşit 1.000 de persoane în ultimele 24 de ore în confruntările din Egipt

Numărul morţilor a crescut la 37 şi cei răniţi au...

Autor: Iuliana Enache

06.07.2013, 18:08 324

"Treizeci şi şase de persoane au murit şi alte 1.079 au fost rănite", a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Un preot (creştin) a fost ucis de persoane neidentificate în Sinai.

Acest bilanţ include 30 de persoane ucise în ciocnirile dintre susţinătorii şi opozanţii lui Morsi după ce confruntările au izbucnit vineri seara între cele două tabere, puternic mobilizate în timpul unei zile de manifestaţii marcate de violenţe.

În plus, cinci poliţişti au fost ucişi de persoane înarmate în Sinai (nord-est), la scurt timp după moartea unui militar în această regiune instabilă, la frontiera cu Gaza şi Israel, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

În cursul serii, susţinătorii fostului preşedinte islamist au atacat sediul guvernoratului Nord-Sinai, în nord-estul Egiptului, înainte de a ridica drapelul susţinătorilor jihadului.

Sâmbătă, în aceeaşi zonă, un preot copt, o comunitate creştină care reprezintă între 6 şi 10 la sută din egipteni, a fost ucis de persoane înarmate neidentificate, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

Atacatorii l-au scos pe preot din maşina sa, după care au tras asupra lui cu mitraliere şi au fugit, au precizat sursele citate.

Regiunea Sinai este devastată de o instabilitate în creştere de la înlăturarea de la putere, în 2011, a preşedintelui Hosni Mubarak. Populată în majoritate de beduini şi aflată de multă vreme cu puterea centrală, ea adăposteşte şi islamişi radicali care se servesc de aceasta ca bază de lansare a atacurilor împotriva Israelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO