Business Internaţional

O arhitectă şi-a construit o casă de 18 metri pătraţi cu 8.000 de euro, pentru a scapa de ratele la bancă. Galerie Foto

Casa lui Macy Miller

Casa lui Macy Miller

Autor: Cătălina Butan,

19.12.2013, 10:52 71630

După ce nu a mai putut să-şi plătească ratele la un credit ipotecar, o arhitectă americană de 30 de ani s-a hotărât să-şi construiască o casă de doar 18 metri pătraţi, scrie Yahoo! Homes.

“Am vrut să găsesc o soluţie prin care să nu mai fiu dependentă de bănci”,  a spus Macy Miller, care trăieşte în statul american Idaho.  

Arhitecta a început construcţia casei de 18 metri pătraţi în 2011 pe platforma unei remorci de camion, iar costurile s-au ridicat la 11.400 de dolari (8.300 de euro). Miller a făcut singură cea mai mare parte a construcţiei, însă a fost sfătuită de prietenii şi de tatăl său.  Casa, care a fost gata în această vară, este alimentată cu apă potabilă şi electricitate şi are un sistem de încălzire a pardoselii cu raze infraroşii.

Miller se pregăteşte pentru prima iarnă în casă sa călduroasă, alături de câinele ei Denver. Chiar dacă nu locuieşte cu prietenul său, arhitecta spune că această casă este potrivită pentru două persoane. Locuinţa are dormitor, cabină de duş, bucătărie dar şi o sufragerie şi spaţiu de depozitare.

Mai există un avantaj al casei, cheltuielile reduse, de doar 250 de dolari pe lună. Miller spera ca în câţiva ani să-şi construiască o cabană de 55 de metri pătraţi în pădure. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO