Business Internaţional

O călugăriţă dependentă de jocuri de noroc, acuzată că a delapidat 850.000 dolari de la şcoala unde era contabilă

Autor: Radu Racu

15.12.2010, 15:34 162

O călugăriţă catolică, notorie în comunitatea ei pentrucălătoriile dese pe care le făcea la cazinourile din oraşulamerican Atlantic City, a fost acuzată că a delapidat circa 850.000de dolari din fondurile colegiului unde ţinea contabilitatea, scrieReuters.

Sora Marie Thornton, fost vicepreşedinte al biroului decontabilitate de la colegiul Iona, din orăşelul Rochelle, a fostacuzată că a trimis note falsificate conducerii şcolii prin careceea decontarea unor cheltuieli, conform procurorului careanchetează cazul.

Furturile au avut loc între anii 1999 şi 2009, după carecălugăriţa a demisionat din colegiul catolic. Sora Marie a pledatnevinovată la acuzaţiile de delapidare.

Colegiul Iona, unde studiază circa 5.000 de tineri, au fostcriticat aspru de donatori pentru că nu a menţionat nimic desprefurturi decât în 2009.Antrenorul de basket al colegiului a spus căsora Marie avea o reputaţie de client fidel al cazinourilor dinAtlantic City şi New Jersey.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO