Business Internaţional

O companie din Japonia a repornit un al doilea reactor nuclear, situat în apropierea unui vulcan activ

O companie din Japonia a repornit un al doilea reactor...

Autor: Raluca Manga

15.10.2015, 15:55 117

Compania Kyushu Tokyo Electric Power Co a reactivat reactorul numărul 2 la centrala nuclearo-electrică Sendai, situată la 1.000 de kilometri sud-vest de capitala Tokyo, la aproximativ două luni după ce operatorul a repornit reactorul numărul 1.

Operatorul a transmis că este de aşteptat ca reactorul numărul 2 să producă din nou electricitate pe data de 21 octombrie şi să intre în operaţiune comercială în luna noiembrie la centrală, care este localizată la 50 de kilometri distanţă de vulcanul activ Sakurajima, din insula Kyushu.

Celelalte 46 de reactoare din Japonia rămân închise pe fondul temerilor persistente ale publicului în ceea ce priveşte producerea de energie nucleară, temeri fondate în urma accidentului atomic din martie 2011.

Centrala a suferit accidente nucleare la trei din cele şase reactoare, după ce a fost lovită de un cutremur şi tsunami. Peste 110.000 de localnici nu s-au putut întoarce acasă în zonele din apropierea complexului, din cauza contaminării radioactive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO