Business Internaţional

O delegaţie israeliană a fost primită la Casa Albă pentru discuţii despre Siria şi Iran

O delegaţie israeliană a fost primită la Casa Albă pentru discuţii despre Siria şi Iran

Autor: Iuliana Enache

27.08.2013, 10:10 228

O delegaţie de oficiali israelieni a fost primită, luni, la Casa Albă pentru a discuta despre războiul din Siria şi programul nuclear iranian.

Consiliera pentru Securitate Naţională a preşedintelui american Barack Obama, Susan Rice, s-a întâlnit cu generalul israelian în retragere Yaakov Amidror, consilier pentru Securitatea Naţională al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Discuţiile s-au concentrat în special pe "Iran, Egipt, Siria şi o serie de dosare de securitate naţională", a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului american pentru Securitate Naţională, Caitlin Hayden.

Această întâlnire a avut loc în timp ce Washingtonul analizează o eventuală intervenţie militară în Siria, după presupuse atacuri cu gaz toxic, miercuri, pe care opoziţia le atribuie regimului Bashar al-Assad.

Israelul şi-a exprimat deseori îngrijorările cu privire la programul de arme chimice al Damascului şi a desfăşurat mai multe raiduri în Siria împotriva depozitelor de rachete.

Preşedintele israelian Shimon Peres a cerut comunităţii internaţionale, duminică, să se "debaraseze" de armele chimice din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO