Business Internaţional

O dronă, posibil nord-coreeană, ar fi fotografiat poziţia sistemului THAAD din Coreea de Sud

O dronă, posibil nord-coreeană, ar fi fotografiat...

Autor: Olimpia Nicolae

13.06.2017, 09:11 80

Coreea de Sud a transmis că vineri a descoperit ceea ce pare a fi o dronă echipată cu o cameră de fotografiat, într-o pădure din apropierea frontierei cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că scopul sistemului THAAD este unul strict defensiv, pentru a preîntâmpina un posibil atac balistic nord-coreean.

La începutul lunii mai, Armata Statelor Unite a anunţat că sistemului antibalistic american THAAD din Coreea de Sud este ”gata de funcţionare”.

La mijlocul lunii aprilie, Institutul SUA-Coreea din cadrul Universităţii Johns Hopkins a transmis că regimul nord-coreean se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, după ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activităţii în incinta poligonului de teste nucleare.

Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump, un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO