Business Internaţional

O joacă începută cu avioane de hârtie a primit o finanţare de jumătate de milion de dolari. VIDEO

O joacă începută cu avioane de hârtie a primit o...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2013, 18:27 2050

Un proiect care îmbinăo aplicaţie pentru smartphone-rui cu un sistem inteligent de ghidare a avioanelor de hârtie a atras o finanţare de aproape jumătate de milion de dolari pe platforma Kickstarter, de zece ori mai mult decât scopul propus iniţial, scrie Business Insider.

O nouă aplicaţie pentru smartphone, , dezvoltată cu ajutorul platformei Kickstarter, va permite utilizatorilor să controleze avioane de hârtie cu ajutorul telefonului, scrie Business Insider.

Proiectul Power Up 3.0, dezvoltat de Shai Goitein [i  firma TobyRich, care produce gadget-uri pentru smartphone-uri, a strâns aproape 500.000 de dolari şi mai are o lună până când campania proiectului se va termina pe Kickstarter.

PowerUp a început ca o modalitatea de a adăuga o elice electrică la un avion normal de hârtie. Campania Kickstarter a fost pornită pentru a strânge bani pentru un modul Bluetooth care se va ataşa la elice şi va permite utilizatorilor de iPhone sau telefoane cu Android să controleze avionul direct de pe smartphone. Dispozitivul va costa 50 de dolari.

 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO