Business Internaţional

Obama: Bancherii de pe Wall Street au memoria scurta

17.06.2009, 19:01 18

Presedintele american Barack Obama a adresat cuvinte dure Wall Street-ului si a anticipat ca rata somajului din Statele Unite va atinge 10% chiar daca, a spus el, "motoarele" redresarii economice s-au pus in miscare, scrie Bloomberg.

"Wall Street-ul pare sa aiba o memorie mai scurta decat m-as fi asteptat uitand cat de aproape ne-am aflat de prapastie", a declarat Obama, referindu-se la criticile aduse guvernului cu privire la rolul din ce in ce mai amplu jucat in cadrul economiei si pietelor.
Presedintele american si-a exprimat increderea ca economia se va redresa in curand, avertizand in acelasi timp ca este necesara o rata de crestere robusta daca Statele Unite doresc sa-si tina sub control deficitul bugetar fara a majora taxele pentru majoritatea americanilor.
"Motoarele redresarii economiei s-au pus in miscare", a declarat Obama. Totusi, a aratat el, "va mai trece mult timp pana la o redresare completa pentru ca gospodariile va trebui sa scape de datoriile acumulate in perioada de boom a sectorului imobiliar.
Rata somajului va continua sa urce de la maximul pe 25 de ani din prezent, de 9,4%, in contextul in care angajatorii sunt inca reticenti in privinta angajarilor, a declarat presedintele. In acelasi timp, el a declarat ca nu are un "bol de cristal" pentru a putea anticipa cand va incepe sa scada rata somajului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO