Business Internaţional

Oferte de pana la 9 miliarde de dolari pentru Chrysler

03.04.2007, 19:59 10

DaimlerChrysler a raportat primirea de oferte de pana la 9 miliarde de dolari (6,75 miliarde de euro) pentru divizia Chrysler, scrie Detroit Free Press.
Fondul de investitii private Cerberus Capital Management se presupune ca si-a inregistrat oferta la sfarsitul saptamanii trecute. Oficialii fondului au vizitat Chrysler pentru a analiza situatia financiara a constructorului si a pune la punct ultimele detalii pentru o posibila oferta.
Publicatia germana Welt am Sonntang a oferit in editia de duminica mai multe detalii despre inregistrarea unei oferte de catre Cerberus la sfarsitul saptamanii trecute, si faptul ca fondul de investitii este in principal interesat de divizia financiara a grupului. Vineri, 30 martie, este considerat a fi fost termenul-limita pentru companiile care doresc sa continue discutiile pentru o eventuala preluare a Chrysler. Conform ziarului german, DaimlerChrysler a primit oferte intre 6 si 9 miliarde de dolari (4,5 si 6,75 miliarde de euro).
Analistii estimeaza ca Cerberus, impreuna cu Blackstone Group, un alt fond de investitii, au evaluat Chrysler intre 5 si 6 miliarde de dolari (3,75 si 4,5 miliarde de euro). Daimler-Benz a investit aproximativ 40 de miliarde de dolari (30 de miliarde de euro) pentru a achizitiona Chrysler in 1998.
Magna International, companie canadiana producatoare de componente auto, de asemenea si-a exprimat interesul in achizitionarea grupului american, unul dintre cei mai mari clienti ai sai. Momentan compania este in cautarea unui fond de investitii partener pentru a depune o oferta. Magna International evalueaza Chrysler intre 4,6 si 4,7 miliarde de dolari (3,4 si 3,5 miliarde de euro).
Speculatiile cu privire la viitorul Chrysler au inceput pe 14 februarie atunci cand Dieter Zetsche, presedintele DaimlerChrysler a anuntat ca se iau in calcul toate optiunile cu privire la divizia americana, inclusiv vinderea acesteia. Pe 4 aprilie Zetsche impreuna cu Tom Lasorda, presedintele Chrysler Group, se vor intalni cu actionarii DaimlerChrysler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO