Business Internaţional

Oficial nord-coreean: Vom efectua mai multe teste balistice săptămânal, lunar şi anual

Oficial nord-coreean: Vom efectua mai multe teste...

Autor: Mircea Olteanu

17.04.2017, 19:48 90

"Vom efectua mai multe teste balistice săptămânal, lunar şi anual", a declarat oficialul, avertizând asupra posibilităţii unui "război total" în cazul în care Statele Unite sunt "destul de necugetate încât să folosească mijloace militare".

Afirmaţiile oficialului de la Phenian au loc în contextul vizitei în Coreea de Sud a vicepreşedintelui american Mike Pence.

Acesta a avertizat Coreea de Nord să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Donald Trump şi nici tăria forţelor armate americane din regiune.

"În ultimele două săptămâni am fost martorii determinării noului nostru lider. Coreea de Nord ar face bine să nu pună la încercare această determinare", a afirmat Pence.

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării. Testul a fost efectuat în contextul în care Administraţia Kim Jong-Un a marcat sâmbătă împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului naţiunii, Kim Il-Sung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO