Business Internaţional

Optimism general pe pieţe: indicii bursieri europeni au deschis săptămâna pe plus

Optimism general pe pieţe: indicii bursieri europeni au...

Autor: Marius Oncu

09.06.2014, 10:51 189

Cotaţia Banco Popular Espanol a avansat cu 3,2%, după ce JPMorgan Chase a sfătuit investitorii să cumpere acţiuni la banca spaniolă.

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar francez Gecina au scăzut cu 7,5%, în urma acordului dintre compania spaniolă de construcţii Metrovacesa şi mai mulţi investitori pentru vânzarea unei participaţii de 27% din titlurile Gecina.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,2%. Bursele din Norvegia, Danemarca, Elveţia, Austria, Islanda, Grecia şi Luxemburg sunt închise luni.

Indicatorul a urcat cu 0,9% săptămâna trecută, a opta săptămână cu evoluţie pozitivă, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a prezentat noi planuri de stimulare a economiei zonei euro.

În Japonia, autorităţile au revizuit prognoza privind creşterea economică anualizată din primul trimestru de la nivelul de 5,9% anunţat iniţial la 6,7%. Exporturile Chinei au crescut, de asemenea, mai puternic decât anticipau analiştii în luna mai.

Pe marile burse din Europa, FTSE 100 (Londra) şi DAX (Frankfurt) au crescut cu 0,1%, iar CAC 40 (Paris) a stagnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO