Business Internaţional

Optimismul investitorilor germani se stinge

24.07.2007, 18:56 9

Optimismul germanilor pierde putere pentru a doua luna consecutiv, dovada clara ca cea mai mare economie europeana isi pierde avantul, scrie Bloomberg.
Indicele institutului Ifo, calculat dupa chestionarea a 7.000 de directori de companii, a inregistrat o scadere de 0.6 comparativ cu luna precedenta, pana la valoarea de 106,4 luna aceasta. Raportul institutului pentru luna iulie va fi publicat la sfarsitul acestei saptamani. Dupa ce a inregistrat cea mai mare dezvoltare economica in ultimii sapte ani comparativ cu cele 13 tari din zona euro, Germania a ajuns la apogeul dezvoltarii economice. Increderea investitorilor a inregistrat in luna iulie cea mai mare scadere din ultimele zece luni. Aceasta s-a datorat cresterii pretului la petrol, care a afectat puterea de cumparare a populatiei si a pus in pericol exporturile.
"Cresterea pretului petrolului si aprecierea monedei europene sunt principalele motive ce alimenteaza speculatiile privind incetinirea cresterii economice", a declarat Lothar Hessler, economist la HSBC Trinkaus & Burkhardt. "Este o dovada ca lucrurile revin la normal si ca aceste cresteri spectaculoase inregistrate in ultimii ani sunt de domeniul trecutului", a adaugat acesta.
Anul acesta, economia germana a avut o rata de crestere de 2,6% in scadere cu 0,2% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO