Business Internaţional

OTP Bank achizitioneaza inca o banca ruseasca

13.11.2007, 20:32 20

Cea mai mare banca comerciala din Ungaria, OTP Bank, a anuntat ca a ajuns la un acord pentru achizitionarea unei banci rusesti, scrie Portfolio. OTP va achizitiona in totalitate Donskoi Narodni Bank (DNB) pentru 40,95 milioane de dolari (27,9 milioane de euro).
OTP va plati banii dupa ce va obtine toate autorizatiile prevazute de legislatiile din Rusia si Ungaria.
"Pretul de achizitie va fi transferat vanzatorului in momentul in care estimam ca se va finaliza tranzactia, adica la inceputul anului viitor", potrivit unui comunicat al OPT Bank, postat pe site-ul Bursei de Valori din Budapesta. Banca achizitionata de institutia de credit maghiara este localizata in sudul Rusiei, in regiunea Rostov. DNB este una dintre cele mai importante banci din regiunea Rostov, cu active care valorau la sfarsitul anului trecut 89,3 milioane de dolari (60,8 milioane de euro).
Activitatea DNB se concentreaza pe segmentul de retail, banca administrand peste aproape 170.000 de conturi reprezentand depozite pe retail si 50.000 de acorduri de credit. De asemenea, banca detine 46 de sucursale.
"Donskoi Narodni Bank se muleaza pe strategia de expansiune a OTP Bank: pe langa cresterea organica si expansiunea pe piata a Investsberbank, subsidiara rusa a OTP Bank achizitionata in 2006, noua prezenta a OTP concentrata pe partea de sud a tarii confera un impuls aditional pentru folosirea perioadei de crestere pe care o traverseaza economia si sectorul de afaceri din Rusia. Trecutul de investitor strategic pe care il are OTP in Rusia sugereaza stabilitate viitoare in dezvoltarea acestei investitii", se mai arata in comunicatul OTP.
Dupa finalizarea tranzactiei, la inceputul lui 2008, DNB va fi integrata in Investsberbank. Banca achizitionata de OTP in 2006 se afla in primii 50 de jucatori de pe piata de profil din Rusia, avand active totale de peste doua miliarde de dolari (1,36 miliarde de euro) in primul semestru al acestui an dupa plata unor taxe de 15,92 milioane de dolari (10,8 milioane de euro).
De asemenea, institutia de credit, care ofera servicii bancare variate, are in prezent 880.000 de clienti si 109 sucursale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO