Business Internaţional

P & G a avut vanzari de 19 miliarde de dolari

02.11.2006, 17:35 12

Compania Procter & Gamble a inregistrat o crestere de 33% a profitului net in primul trimestru fiscal, pe masura ce compania producatoare de bunuri de consum a beneficiat de pe urma achizitiei Gillette, iar marjele de profit s-au imbunatatit, scrie Financial Times.
P&G a declarat de asemenea ca a crescut previziunile asupra castigurilor pe actiune pentru acest an in speranta unor preturi mai reduse la obiectele de uz curent si la energie.
Compania a raportat ca profiturile nete in perioada iulie septembrie au fost de 2,7 miliarde dolari (2,12 mld. euro), sau de 79 de centi pe actiune, comparativ cu 2,03 miliarde dolari sau 77 de centi pe actiune, cu un an in urma. Vanzarile au crescut cu 27 de procente, pana la 18,79 miliarde de dolari. Analistii se asteptau la castiguri de 78 de centi pe actiune si vanzari de 18,56 miliarde dolari, potrivit Thomson Financial.
"Daca privim inainte ne asteptam la castiguri pe actiune mai mari datorate rezultatelor bune ale afacerilor de baza, sinergiilor Gillette si costurilor de mediu imbunatatite", a spus A.G. Lafley, presedinte si CEO al P&G.
Veniturile nete au fost rezultatul cresterii vanzarilor, alaturarii de Gillette si imbunatatirii semnificative a marjelor profiturilor, a declarat compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO