Business Internaţional

Pachet de 2,8 mil. euro pentru ex-seful strategiei EADS

12.06.2007, 17:38 17

Jean-Paul Gut, directorul de strategie al grupului aerospatial european EADS, si-a anuntat ieri demisia, la numai cateva zile dupa ce guvernul francez a prezentat planurile de a stabili o grila de performanta care sa limiteze platile compensatorii ale executivilor, scrie Financial Times.
Demisia lui Gut vine doar cu o saptamana inaintea Targului Aerian de la Paris si se adauga altor probleme care au marcat activitatea grupului.
Potrivit oficialilor EADS, Gut va primi compensatii in valoare de 2,8 mld. euro, echivalentul salariului pe doi ani. El intentioneaza sa infiinteze o companie de consultanta pentru companiile franceze care doresc sa se extinda in Orientul Mijlociu, China si India. Functia de director de strategie al EADS va fi preluata de Marwan Lahoud, in varsta de 41 de ani, care in prezent se afla la conducerea MBDA, producatorul european de rachete, companie detinuta de EADS, BAE Systems (compania aerospatiala din Marea Britanie) si Finmeccanica din Italia. Compensatiile, desi sunt in corelatie cu obligatiile contractuale si mult mai reduse decat sumele de pana la 12 mil. euro vehiculate, ar putea declansa un nou val de critici cu privire la platile compensatorii acordate de grupul aerospatial, pe masura ce acesta va implementa un program de reducere a locurilor de munca in cadrul Airbus.
Problema compensatiilor a declansat un scandal politic in Franta dupa ce No?l Forgeard, codirector executiv al EADS, a demisionat in urma intarzierilor noului jumbo-jet Airbus A380, primind un pachet financiar in valoare de 8,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO