Business Internaţional

Pandemia Covid-19 a fost provocată, cel mai probabil, de „un accident de laborator” - WSJ

Pandemia Covid-19 a fost provocată, cel mai probabil, de...

Autor: Andreea Tobias

26.02.2023, 17:47 78

„Un accident de laborator” a fost cea mai probabilă origine a pandemiei Covid-19, potrivit concluziilor Departamentului american al Energiei, relatează Wall Street Journal. 

Un raport clasificat al serviciilor de informaţii furnizat Casei Albe şi membrilor cheie ai Congresului a declarat că virusul s-a răspândit probabil din cauza unui incident într-un laborator chinez, a relatat duminică WSJ.

Departamentul pentru Energie fusese anterior indecis cu privire la sursa virusului, iar noua concluzie a apărut în urma unor noi informaţii.

Acum, punctul de vedere al Departamentului pentru Energie a ajuns în concordanţă cu cel al FBI, care a concluzionat că un accident într-un laborator chinez a dus la răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, deşi noua concluzie a Departamentului Energiei a fost făcută pe baza unor noi informaţii, ea este în continuare luată cu "încredere scăzută", iar un purtător de cuvânt a refuzat să discute orice detaliu al investigaţiei, potrivit Wall Street Journal.

China continuă să nege orice afirmaţie conform căreia virusul ar fi provenit dintr-o scurgere de laborator şi a sugerat, de asemenea, că acesta ar fi provenit din afara ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO