Business Internaţional

Papandreou cere susţinerea parlamentului. Sindicatele ies în stradă pentru 48 de ore

Papandreou cere susţinerea parlamentului. Sindicatele ies în stradă pentru 48 de ore

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Adrian Voicu

28.06.2011, 10:37 409

Premierul grec George Papandreou a cerut parlamentarilor săasculte de "conştiinţa lor patriotică" şi să susţină măsurile deausteritate, astăzi fiind prima zi de dezbatere a pachetului demăsuri de austeritate propus de guvernul de la Atena.

"Prin votarea acestui plan pe termen mediu putem închidecapitolul de nesiguranţă pentru poporul grec", a spus Papandreou laînceputul dezbaterii din parlament, ce va dura trei zile.

"Acum când ne aflăm la începutul unei catastrofe putem săasigurăm o oportunitate uriaşă de a ne schimba ţara", a spusoficialul elen.

În cazul în care Papandreou nu va reuşi să treacă prin parlamentpachetul de reducere a cheltuielilor de 78 de miliarde euro arputea echivala cu prima intrare în default a unei ţări din zonaeuro, consideră Bloomberg.

"Sunt cât se poate de conştient de realitatea cu care neconfruntăm, cât se poate de conştient de riscurile la care estesupus grecul de rând", a declarat ministrul de finanţe EvangelosVenizelos la aceeaşi dezbatere din parlament. "Trebuie săstabilizăm situaţia. Dar mai întâi trebuie să supravieţuim fiscalpentru a ne îmbunătăţi situaţia", a mai spus el.

Discuţiile din parlamentul de la Atena se vor desfăşura pefundalul sonor al scandărilor manifestanţilor, Grecia pregătindu-sepentru încă o grevă generală de 48 de ore.

Conform Associated Press, peste 5.000 de poliţişti suntpregătiţi să asigure ordinea din jurul parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO