Business Internaţional

Partidul de guvernământ din Austria pierde teren în alegerile regionale

Partidul de guvernământ din Austria pierde teren în...

Autor: Laura Buciu

29.01.2023, 21:56 164

Cel mai important partid din coaliţia de guvernare din Austria a pierdut voturi în favoarea naţionaliştilor de dreapta în cadrul unor alegeri provinciale care au avut loc duminică, notează Bloomberg.

Pierderea voturilor de către cel mai important partid din coaliţia de guvernare din Austria arată că sprijinul pentru guvernul cancelarului Karl Nehammer ar putea fi în declin.

Partidul Popular Austriac a pierdut majoritatea absolută în Austria Inferioară, ceea ce l-a forţat să caute o coaliţie provincială pentru prima dată în ultimele două decenii.

Primele rezultate difuzate de televiziunea publică au arătat că Partidul Libertăţii, antiimigranţi, a urcat pe locul al doilea cu 25,4%, iar social-democraţii s-au clasat pe locul al treilea cu 20,7%.

În ciuda faptului că a obţinut cu aproximativ 10 puncte procentuale mai puţine voturi faţă de ultimele alegeri, Partidul Popular s-a clasat totuşi pe primul loc, cu 39,7%.

Austria Inferioară, o provincie estică care înconjoară capitala Viena, este a doua cea mai populată regiune a ţării şi este considerată un bastion al Partidului Popular de centru-dreapta.

Economia sa mixtă, agrară şi industrială, a întâmpinat dificultăţi de adaptare la creşterea preţurilor la energie.

Se estimează că producţia de bunuri şi servicii a Austriei va stagna în acest an, cu o creştere de doar 0,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO