Business Internaţional

Pearson viseaza la performante mai bune

20.01.2005, 00:00 15



Pearson, grupul editorial si de media, a declarat ca previzioneaza o "accelerare semnificativa" a performantelor sale financiare din 2005, datorita atentiei sportite acordate afacerilor educative, relateaza Financial Times. Compania care detine Penguin Books si Financial Times a afirmat ca valoarea castigurilor pe actiune ar putea fi de 30 de penny, cu 2 penny mai putin decat rezultatele obtinute in 2003 si sub asteptarile analistilor. Declinul dolarului fost in detrimentul castigurilor companiei, care au scazut cu aproximativ 4 penny. Acestea au fost influentate si de scaderea consumului de literatura educationala, precum si de situatia dificila cu care s-a confruntat Penguin.



Totusi compania a afirmat intr-un comunicat de presa ca rezultatele diviziei de literatura educativa, precum si grupul Financial Times au atins asteptarile. Vanzarile cartilor educative le-au depasit pe cele ale concurentei, in timp ce Financial Times a reusit pentru al patrulea trimestru consecutiv sa se claseze in top.



Pearson a continuat sa fie afectat de conditiile nefavorabile in cel de-al patrulea trimestru. In noiembrie, compania a declarat ca vanzarile pentru primele trei trimestre au crescut cu doar un procent, iar profitul pe ansamblul anului ar putea sa atinga limita de jos a estimarilor.



Pearson a declarat ca va renunta la pachetul de 25% de actiuni de la Marketwatch, operatiunea de stiri online, urmand sa ii fie vandut lui Dow Jones pentru 100 milioane de dolari $ (76,64 mil euro). Compania va da publicitatii rapoartele pentru 2004 pe 28 februarie.



Cu toate ca in prezent Pearson se ocupa de educatie, inceputurile afacerii nu au avut nimic de a face cu acest domeniu. Originile sale se leaga de constructii si dateaza din timpul Revolutiei Industriale. Sub conducerea lui Weetman Pearson (care a fost apoi cunoscut sub numele de Lord Cowdray), Pearson a devenit unul dintre cei mai mari contractori din lume, intr-un moment in care constructiile controlau dezvoltarea transporturilor, comertului si comunicatiilor.



Pearson este inca ghidata de principiile impuse de fondatorul sau: imaginatia, spiritul vizionar si respectul pentru oameni si cultura lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO