Business Internaţional

Pică securea în IT: Multinaţionala gigant care dă afară 8.000 de oameni

Pică securea în IT: Multinaţionala gigant care dă...

Autor: Ştefan Stan

13.01.2023, 23:10 1051

Salesforce a anunţat că intenţionează să concedieze aproximativ 10% din forţa de muncă, devenind cel mai recent grup tehnologic care îşi reduce costurile în condiţiile în care companiile strâng cureaua pentru a face faţă încetinirii economice, scrie FT.

Grupul de software, care avea aproximativ 73.541 de angajaţi la sfârşitul lunii ianuarie 2022, a anunţat miercuri că va închide, de asemenea, unele birouri, ca parte a planului său de restructurare pentru a îmbunătăţi marjele operaţionale.

"Mediul rămâne dificil, iar clienţii noştri adoptă o abordare mai cumpătată în deciziile lor de cumpărare", a declarat miercuri Marc Benioff, directorul general, într-o scrisoare adresată angajaţilor.

Măsura vine în contextul în care companiile din domeniul tehnologiei au anunţat un val de reduceri drastice de personal în ultimele luni.

"Pe măsură ce veniturile noastre au accelerat în timpul pandemiei, am angajat prea mulţi oameni, ceea ce a condus la această criză economică cu care ne confruntăm acum, iar eu îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru", a spus Benioff.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO