Business Internaţional

Pierderile din sectorul subprime au ajuns la 544 mld. $

23.09.2008, 19:04 15

Analistii Deutsche Bank au majorat estimarile privind pierderile totale din sectorul creditarii ipotecare din SUA cu 23%, fata de prognoza din mai, la 544 mld. dolari, ca urmare a asteptarilor privind scaderea pretului locuintelor.

Pierderile inregistrate pe piata creditelor garantate prin ipoteci subprime (cu grad ridicat de risc) se vor cifra la 331 miliarde dolari (227 miliarde de euro), peste cifra de 292 miliarde dolari anuntata in mai, potrivit bancii germane.
Imprumuturile cu un grad de garantare situat intre cel al ipotecilor prime si cele subprime vor produce pierderi de 144 miliarde dolari (99 mld. euro), cu 40 mld. dolari peste cifrele anuntate anterior. In plus, pierderile cauzate de imprumuturile garantate de Fannie Mae si Freddie Mac vor creste de la 34 miliarde de dolari la 56 miliarde de dolari (38 mld. dolari).
Revizuirea estimarilor Deutsche Bank are loc in timp ce politicienii americani dezbat propunerea guvernului de infiintare a unui fond, care va dispune de 700 mld. dolari, pentru a prelua activele imobiliare nelichide ale institutiilor financiare.
Planul SUA trebuie sa redea investitorilor increderea in sectorul financiar, paralizat de temeri privind valoarea garantiilor ipotecare si scaderea preturilor locuintelor.
"Pierderile care vor afecta investitorii din sectorul ipotecar al SUA vor depasi, aproape sigur, orice pierderi din ultima jumatate de secol", au precizat analistii Deutsche.
Estimarile pierderilor nu includ schimbarile in valoare ale instrumentelor financiare sintetice legate de ipoteci, a adaugat Deutsche Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO