Business Internaţional

Pietele bursiere europene se stabilizeaza

12.07.2005, 19:56 25

Cotatiile actiunilor listate pe pietele europene au crescut in timp ce la bursa din New York pretul petrolului s-a depreciat pentru a treia zi consecutiv.

Nokia si Royal Philips Electronics au devansat cresterea indicilor bursieri, relateaza Bloomberg.

Pretul actiunilor Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a crescut cu 1,7 procente, tranzactionandu-se la un pret de 14,38 euro/ actiune, timp in care cotatia titlurilor Philips a castigat 2,4%, atingand un nivel de 22,12 euro/ actiune.

Indicele Stoxx 600 a castigat 0,4%, atingand la inceputul sedintei de tranzactionare de ieri o valoare de 279,64 puncte, un singur domeniu industrial din componenta acestuia suferind scaderi.

Indicii bursieri nationali au crescut in toate cele 14 tari europene ale caror piete au fost deschise. In frunte se afla DAX, indicele german, care s-a apreciat cu 0,9%, timp in care CAC 40, principalul indice bursier din Franta, a crescut cu 0,7%.

Un alt indice important din Europa, FTSE 100, care urmareste evolutia pietei bursiere britanice, a crescut cu 0,4%.

Pretul petrolului a scazut cu 1,4%, fiind tranzactionat pe sistemul electronic al bursei din New York la un pret de 58,81 dolari pe baril. Principalul motiv care a stat la baza deprecierii fiind uraganul Dennis, acesta lovind coasta de vest a Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO